Pokličite nas: 031 556 388

Zakaj prav učenje angleščine?

Zgodovinski dogodki, kot so na primer selitev Puritancev v Ameriko, veliko preseljevanje britanskih kaznjencev v Avstralijo in širjenje britanskega imperija so vodili k temu, da se je angleščina širila na območja izven Velike Britanije. V zelo kratkem času, od leta 1920 (po koncu druge svetovne vojne), pa je njen vpliv dosegel globalno raven.

Za razliko od katerekoli pretekle lingua france (npr. grščine, latinščine, francoščine) je angleščini resnično uspelo osvojiti svet.

V več kot 100 državah, vključno s Kitajsko, Rusijo in Nemčijo, je učenje angleščine nekaj vsakdanjega, saj je to primarni tuji jezik v šolah. Angleščina je stalno navzoča po radijskih valovih preko popularne glasbe, po televiziji preko filmov, oddaj in nagovorov politikov ter znanih osebnosti.

Ljubiteljem potovanj učenje angleščine omogoča, da se na potovanjih lažje znajdejo, saj jih spremljajo angleški znaki, prometna obvestila v angleščini in angleško govoreče osebje na letalih, v hotelih, trgovinah ter restavracijah.

Akademikom učenje angleščine omogoči dostop do veliko širšega nabora gradiva, saj je krepko preko 50% strokovnih člankov objavljenih v angleščini (to je med drugim tudi posledica tega, da znanstveniki prej dobijo nagrado, če objavljajo v mednarodnih strokovnih revijah, te pa so povečini v angleškem jeziku).

Poslovnežem učenje angleščine nudi več možnosti za uspeh, ker večina mednarodnega poslovanja poteka v angleščini.

Učenje angleščine nam torej omogoči, da se lažje znajdemo, nam nudi boljše karierne možnosti in prinese številne ostale koristi.