Pokličite nas: 031 556 388

Piškotki

Spletno mesto svet-anglescine.com uporablja piškotke v dveh kategorijah.

1. Ključno za delovanje

Spletno mesto Svet angleščine

CAKEPHP

Trajni piškotek – ostane na vašem računalniku, razen če ne poteče ali izbrišete predpomnilnik piškotka. Naša aplikacija ga uporablja zato, da si zapomni vašo sejo na našem strežniku.

cookie_consent_level

Piškotek se uporablja z namenom, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane nastavitve glede uporabe piškotkov. Ta piškotek ostane na vašem računalniku eno leto.

hblid

Identifikator obiskovalca, ki ga uporabljamo z namenom, da si spletna stran zapomni posameznega obiskovalca med njegovimi obiski.

wcsid

Sejni identifikator, ki ga uporabljamo na našem spletnem mestu z namenom, da si zapomnimo zgodovino ene seje klepeta s posameznim obiskovalcem.

Olfsk

Identifikator hrambe, ki ga uporabljamo z namenom, da ohranimo stanje klepeta preko različnih strani (na primer: zgodovina sporočil).

_okbk

Ta piškotek se uporablja za dodatne informacije (na primer: okno za klepet je odprto/zaprto).

_ok

Najnovejši ID ponudnika Olark site (varnostni ukrep).

_oklv

To je verzija Olark snemalnika (za izboljšano predpomnenje).

_atuvc

Ta piškotek je ustvarjen in prebran z namenom, da obiskovalec vidi posodobljeno spletno mesto, če deli stran in se vrne nanjo preden je posodobljen naš predpomnilnik deljene različice.

Aplikacija Forum

Vanilla
Trajni piškotek namenjen avtomatski prijavi v aplikacijo Forum.

Vanilla-Volatile
Piškotek si zapomni vašo trenutno sejo v aplikaciji Forum.

2. Uspešno delovanje

Orodje Google Analytics

_utma

Trajni piškotek, ki ostane na vašem računalniku razen v primeru, da poteče, ali počistite svoj predpomnilnik. Ta piškotek sledi obiskovalcu in beleži podatke kot so: prvi obisk (unikatni obiskovalec), zadnji obisk (vračajoči obiskovalec). Zajame tudi izračune dni in obiskov do nakupa, kar omogoča spletnim trgovinam beleženje podatkov o prodajnih lijakih.

_utmb & _utmc

Ti dve vrsti začasnih piškotkov delujeta skupaj in računata dolžino obiska. _utmb si zabeleži točen čas prihoda na spletno mesto, medtem ko si _utmc zabeleži točen čas odhoda iz spletnega mesta. _utmb poteče po koncu seje, _utmc pa poteče po 30 minutah, kolikor časa seja tudi traja. _utmc ne ve, kdaj obiskovalec zapre brskalnik ali odide s strani, enostavno čaka 30 minut, da počaka na ogled druge strani, če do tega ne pride, poteče.

_utmz

Piškotek zapisuje od kod prihaja obiskovalec, kateri iskalnik in ključno besedo je uporabil, katero povezavo je kliknil in geografsko lokacijo ob obisku spletne strani. Poteče v šestih mesecih. Na podlagi tega piškotka Google Analytics ve kateremu viru, mediju in ključni besedi pripisati zasluge za izpolnitev cilja ali naročilo v spletni trgovini.

_utmv

Piškotek se namesti, v kolikor v orodju Google Analytics uporabljamo uporabniško določena (user-defined) poročila, da bi dobili po meri narejeno segmentacijo. To je trajen piškotek in se namesti, da Google Analytics ve, kako naj razporedi obiskovalca.